Zoek Huurhuizen [Nederland-woningen.nl]

Woningen te Koop en te Huur Nederland-woningen.nl

nederland-woningen.nl: Zoek Huurhuizen

Zoek Huurhuizen

Woningen in Nederland

Een woning zoeken in Nederland is een uitdaging. De Nederlandse woningmarkt kan een jungle zijn, en dan vooral voor de middeninkomens voor wie een koophuis nog buiten bereik is. Met een dubbelinkomen is de sociale woningbouw ook geen optie en moet er naar een huurhuis in de vrije sector worden gezocht.

Toch kun je niet spreken van één woningmarkt in Nederland. Er zijn sterke onderlinge verschillen per regio. Zo heeft Amsterdam relatief weinig koopwoningen maar is de druk op de vrije sector huur desalniettemin erg hoog. Zoekt u meer informatie over de verschillende regio’s en woningen per stad? Klik dan links om verder te lezen.

Icon CO2 neutral website English transparent.png 3

Groningen moet meebetalen aan schade

De provincie Groningen moet meebetalen aan het herstel van de schade aan ruim 1600 huizen, die door de gaswinning is aangericht. De overheid, regio en woningcoorporaties moeten samen de kosten gaan dragen. Om hoeveel geld het precies gaat is nog niet duidelijk. Lees hier het volledige artikel

110 noodwoningen in voormalig belastingkantoor Nijmegen

Voor mensen met bijzondere omstandigheden huurt de gemeente Nijmegen 9 jaar lang het voormalig belastingkantoor. Het pand wordt omgebouwd tot woningen. Er is een verscheidenheid aan mensen die in aanmerking komen voor een woning, denk hierbij aan: studenten die geen kamer kunnen vinden, expats, mensen die vanuit een zorginstelling een woning proberen te vinden, gescheiden menen, etc. Lees hier het volledige artikel. 

600 nieuwe ouderenwoningen in Almere

Almere kent een sterke vergrijzing, zo sterk dat de komende jaren in sommige wijken het aantal 70+ers zal verdubbelen. Tegenwoordig blijven ouderen steeds langer zelfstandig wonen en daarom neemt de behoefte aan speciale ouderenwoningen toe.  Het gaat hierbij om een nieuw woonconcept Beschermd Wonen voor mensen die behoefte aan intensieve zorg hebben, zoals mensen met dementie en Wonen met een Plus voor mensen die behoefte aan lichte zorg hebben als alternatief voor het traditionele verzorgingshuis. Lees hier het volledige artikel

Appartement in Eindhoven gemiddeld in 2 weken verkocht

De woningmarkt in Eindhoven heeft net als in de rest van het land een enorme prijsstijging ondergaan waardoor er ook sprake is van een grote schaarste. Hoewel in de buitengebieden weinig vraag naar huizen is en het soms een jaar kan duren voordat een woning verkocht is, gaan de huizen in de steden als warme broodjes over de toonbank. In hoeverre de overhitte woningmarkt gekalmeerd kan worden zal afhangen van de snelheid van de nieuwbouw. Lees hier het volledige artikel.

Eerste woningen Remisehof in Rotterdam worden verkocht

Potentiële kopers kunnen zich tussen zaterdag melden bij makelaar Ooms. In de eerste fase worden 36 appartementen met een prijs tussen 189000 en 550000 verkocht. Voor fase 2 staan nog 78 woningen gepland en uiteindelijk moeten er in totaal 250 nieuwe woningen komen. Ook komt er in de buurt het zogenaamd huis op Zuid, met een zwembad, sporthal en een basisschool.

Leest hier het volledige artikel.

Huisprijzen blijven stijgen in West-Brabant

De torenhogen prijzen zijn ook overgewaaid naar Brabant, dit komt doordat steden zoals Breda steeds populairder worden voor mensen uit de rest van het land. Het is bijna onmogelijk voor een starter om een huis te kopen, het bezitten van een huis om te verkopen is bijna een eis geworden voor een koopwoning. Het is lastig te zeggen hoe deze trend zich voort zal zetten, als je geen tijd hebt om te wachten zul je diep in de buidel moeten tasten: de gemiddelde prijs voor een huis is 288.000 euro. Lees hier het volledige artikel. 

Haagse huizenmarkt loopt vast

In het tweede kwartaal van dit jaar is het in Den Haag weer duurder geworden om een huis te kopen en het aanbod blijft matig. De markt stagneert omdat mensen hun huis niet durven te verkopen, ze zijn bang dat ze dan geen nieuwe woning zullen vinden. De oplossing is het bouwen van meer nieuwbouw, de gemeente werkt hier hard aan, maar mogelijk niet genoeg om de markt weer aan te laten trekken. Lees hier het volledige artikel. 

Half miljoen aan huurverlaging in Utrecht dankzij huurteam

Het huurteam komt op voor huurders wanneer zij zich door hun huisbaas achtergesteld voelen. Dit kan door een te hoge huurprijs, een gebrekkig huurcontract en achterstallig onderhoud. Wanneer het huurteam niet met de verhuurder tot een oplossing komt wordt een procedure gestart. 622 studentenkamers werden afgelopen jaar gecontroleerd, in 536 gevallen was de huurprijs te hoog waarbij gemiddeld 95 euro per maand teveel werd betaald. Lees hier het volledige artikel

30 huurwoningen voor leraren opgeleverd in Amsterdam

360 extra woningen in Tilburg-Reeshof

Naar verwachting worden de  eerste van de 43 woningen begin 2019 opgeleverd. In de omgeving van het 2 hectare grote park komen 360 nieuwe woningen. De verkoop van de eerste woningen is gestart en de eerte 43 woningen worden begin 2019 opgeleverd.