Woningen te Koop en te Huur Nederland-woningen.nl

nederland-woningen.nl: Zoek Huurhuizen

Zoek Huurhuizen

Woningen in Nederland

Een woning zoeken in Nederland is een uitdaging. De Nederlandse woningmarkt kan een jungle zijn, en dan vooral voor de middeninkomens voor wie een koophuis nog buiten bereik is. Met een dubbelinkomen is de sociale woningbouw ook geen optie en moet er naar een huurhuis in de vrije sector worden gezocht.

Toch kun je niet spreken van één woningmarkt in Nederland. Er zijn sterke onderlinge verschillen per regio. Zo heeft Amsterdam relatief weinig koopwoningen maar is de druk op de vrije sector huur desalniettemin erg hoog. Zoekt u meer informatie over de verschillende regio’s en woningen per stad? Klik dan links om verder te lezen.

Icon CO2 neutral website English transparent.png 3

Tijdelijk huis Almere bij accute woonnood

Dudok wonen in Almere heeft een woonconcept ontwikkeld waarbij personen met accute woonnood een huis in Almere toegewezen krijgen waarin ze maximaal een jaar kunnen wonen. De huizen zijn bedoeld voor huurders die naar aanleiding van een scheiding of het overlijden van ouders dringend een woning nodig hebben. Lees meer over het concept voor tijdelijke huizen in Almere hier!   

Huizen Breda ontruimd na brand in escaperoom

Op maandag 30 april is er brand geweest in een gebouw dat momenteel wordt verbouwd tot een escaperoom in de stad Breda. . De brand brak in de ochtend even voor 11 uur uit. Bij de brand kwam veel rook vrij door een lichtkoepel dat was geknapt door de wartme. Er vond een ontruiming plaats van de omliggende huizen. Lees hier het oorspronkelijke artikel!

Brand studentenkamer Nijmegen

In een studentencomplex aan de Benno Stokvislaan is brand ontstaan in een studentenkamer. Een bewoonster aan de overkant van het gebouw signaleerde rook en heeft de brandweer ingelicht. Alle studenten uit het complex konden het gebouw tijdig verlaten. Drie bewoners zijn voor de zekerheid onderzocht door het ambulancepersoneel dat ter plekke was gekomen. De brand in de studentenkamer in Nijmegen is vermoedelijk ontstaan door een elektrische stoel. Lees hier het artikel. 

Appartement Groningen afgebrand

In de Oosterstraat in Groningen is in de nacht van 13 mei volledig afgebrand. Een vuurkorf op het balkon is vermoedelijk de oorzaak van de brand. Bij het incident zijn geen gewonden gevallen. Omwonenden zijn opgevangen op het politiebureau even verderop. Het appartement is onbewoonbaar. Lees de rest van het artikel hier terug! 

Prijzen voor een huurwoning in Tilburg gestegen

Wie opzoek is naar een huurwoning in Tilburg, is duurder uit dan vorig jaar. De gemiddelde prijs voor een huurwoning is in het afgelopen jaar met 1,31 euro per vierkante meter gestegen. Vergelijk je de prijzen echter met Amsterdam, dan valt het mee. In onze hoofdstad betaal je gemiddeld zo'n 22,48 euro per vierkante meter tegenover een gemiddelde van 10,83 voor een huurwoning in Tilburg. Lees verder in het originele artikel! 

Huizenmarkt Eindhoven in de knel

De huizenmarkt in Eindhoven heeft het zwaar. Hier stijgen de huizenprijzen sneller dan waar dan ook in Zuidoost-Brabant. Hierdoor neemt de krapte op de huizenmarkt in Eindhoven steeds meer toe. Het probleem is onder andere ontstaan doordat tijdens de crisis, de plannen voor nieuwbouw tijdelijk weg geleged waren. De achterstand die toen is opgelopen, is nog niet bijgewerkt. Lees hier het volledige artikel terug!   

Utrecht bouw studentenwoningen en appartementen bij op NPD-strook

Er is een bestemmingsplan gepresenteerd voor de NPD-strook in Utrecht. Op het voormalige terrein van de Nederlandse pakketdienst moeten in totaal 700 studentenwoningen komen en 360 nieuwe appartementen. De verwachting is dat de eerste appartementen aan het einde van 2019 zullen worden opgeleverd. Naast studenten zullen de woningen voor starters en senioren gebouwd worden. Lees hier het originele artikel!    

Huizenprijzen stijgen het hardst in Den Haag

De prijzen voor een woning stijgen, maar in Den Haag gaat het de afgelopen tijd harder dan in Amsterdam. De huizenmarkt in Den Haag wordt daardoor steeds krapper. De prijzen voor een woning in Den Haag namen het afgelopen jaar toe met 24 procent. Dit is aanzienlijk meer dan het landelijke gemiddelde dat op 10 procent ligt. Lees het volledige artikel over de huizenmarkt in Den Haag hier! 

Voor een studentenkamer in Rotterdam betaal je nu meer dan in Amsterdam

In de afgelopen maanden zijn de prijzen voor een kamer voor internationale studenten in Rotterdam voor het eerst hoger dan voor een studentenkamer in Amsterdam. Gemiddeld betaalde de buitenlandse student 685,69 euro voor een studentenkamer in Rotterdam. Hiermee ligt het gemiddelde meer dan 20 euro hoger dan in Amsterdam. In het algemeen zijn de prijzen voor een studentenkamer in Rotterdam hard gestegen. Lees hier het volledige artikel!

Steeds minder betaalbare huurwoningen in Amsterdam

Het aantal betaalbare huurwoningen is in de afgelopen jaren geslonken. In de middel huur zijn de prijzen voornamelijk gestegen. Dit werd bekend gemaakt naar aanleiding van het onderzoek Wonen in Amsterdam waarbij de woningmarkt in Amsterdam vergeleken werd met de inkomensgroepen. De gemeente doet haar best om zoveel mogelijk betaalbare huurwoningen bij te bouwen, maar ondanks de inzet heeft dit nog niet voor meer betaalbare woningen in de stad gezorgd. Meer weten? Lees dan hier het originele artikel terug!